Kennisartikel

Wat is een Intercedent?

Thijs Peeters
  • Door: Thijs Peeters
  • Publicatie: 11-11-2022
  • Tags: Nieuws, Branche

Wat is een Intercedent?

Een Intercedent brengt vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar en werkt voornamelijk bij een uitzendbureau. Echter zie je de term Intercedent ook verschijnen in vacatureteksten bij andere type bureaus, zoals een detacheringsbureau. De term Intercedent kan worden verward met de functie van Headhunter of Recruitment Consultant. Andere functietermen die ook worden gebruikt zijn: arbeidsbemiddelaar, recruiter of salesintercedent. De benaming en inhoud voor de functie Intercedent kan per bedrijf verschillen. Een aantal van de veelvoorkomende werkzaamheden van een Intercedent zijn:

  • Werven en selecteren van kandidaten;
  • Schrijft pakkende vacatureteksten;
  • Voeren van kennismakings- en selectiegesprekken met de kandidaten;
  • Onderhoud en uitbouwen van duurzame relaties met de opdrachtgevers;
  • Begeleiden en adviseren van kandidaten tijdens sollicitatieprocedures;
  • Contractonderhandelingen voeren met klanten en kandidaten;
  • Afhandelen van administratieve en juridische zaken rondom de arbeidsovereenkomst;
  • (HR-)Advies geven aan werkgevers.

Wat doet een Intercedent?

Als Intercedent is het jouw doel de juiste match te maken tussen de kandidaat en de opdrachtgever. Dagelijks ben je bezig met het werven van de juiste kandidaten en haal je vacatures op bij de opdrachtgevers. Daarbij onderhoud je dit contact. De werving kan door middel van het schrijven van doelgroepgerichte vacatures en het werven via LinkedIn of andere socialmediakanalen. Daarnaast kan je ook kandidaten werven op vakbeurzen. Dit zijn nog maar een aantal van de wervingsmethoden.
Ook heb je veel contact met jouw bestaande opdrachtgevers en zit je geregeld met hen aan tafel om de wervingsbehoefte te achterhalen. Naast bestaande opdrachtgevers ben je ook actief op zoek naar nieuwe opdrachtgevers.

Heb je de kandidaat gevonden? Dan ga je in gesprek met deze kandidaat en achterhaal je de wensen en behoefte zodat je de juiste match kan maken. Vervolgens begeleid je hem of haar gedurende het gehele sollicitatieproces. Dit doe je ook met jouw klant. Je wil immers een langdurige relatie opbouwen en ervoor zorgen dat beide partijen de juiste match zijn.

Is de juiste match gevonden? Gefeliciteerd! Nu ga je beide partijen begeleiden in de contractfase en zodra er is getekend dan stopt jouw werk niet. Je bent namelijk het aanspreekpunt voor de kandidaat tijdens het verdere dienstverband, indien je deze kandidaat hebt gedetacheerd.

Je begeleidt niet één procedure, maar je houdt meerdere procedures tegelijkertijd in de lucht. Dit maakt de functie zo veelzijdig en uitdagend. Je bent zowel loopbaanadviseur, verbinder, HRM-specialist en sales specialist in één.

Waar werkt een Intercedent?

Als Intercedent werk je vaak bij een uitzendbureau zoals Randstad of Tempo-Team, maar je kan ook werken bij een recruitmentbureau zoals Kracht Recruitment. Dan begeleid je hoger kader personeel.

Over het algemeen richten recruitmentbureaus, zoals Kracht Recruitment zich op hoger opgeleid personeel (hbo of hoger) en focussen uitzendbureaus zich voornamelijk op personeel op operationeel of startniveau (MBO of lager).

Bij Kracht Recruitment begeleid je dit personeel van een goede naar een betere baan. Dit doen wij voornamelijk vanuit ons hoofdkantoor in Arnhem. Daarnaast kan je werken voor verschillende specialismen, zoals Bouw, Civiele Techniek, Installatietechniek en Techniek & Industrie.

Je bent niet alleen werkzaam vanuit een kantoor, maar je bent veel de weg op. Je onderhoudt immers het contact met jouw klanten én kandidaten. Deze zijn verspreid door het hele land. Dit maakt deze functie zo dynamisch. Het voordeel? Je kan je eigen tijd indelen en werkplek kiezen.

Hoe word je een Intercedent?

Voor deze functie heb je geen specifiek afgeronde opleiding nodig, maar beschik je over hbo werk- en denkniveau. Vaak heeft een Intercedent een van de volgende opleidingen gevolgd:

  • Bedrijfskunde;
  • Commerciële Economie;
  • Communicatie;
  • Toegepaste psychologie;
  • Human Resource Management.

Het is vooral belangrijk dat je stressbestendig bent, omdat je dagelijks bezig bent met verschillende procedures. En wil je succesvol zijn? Dan moet je beschikken over overtuigingskracht, enthousiasme, flexibiliteit, mensenkennis én empathisch vermogen. En niet te vergeten: goede communicatieve vaardigheden.

Wat verdient een Intercedent?

Het salaris en de arbeidsvoorwaarden verschillen per organisatie. Over het algemeen heb je een lager basissalaris dan de meeste staffuncties in de organisatie, maar kan je dit flink verhogen door middel van bonussen.

Baangarantie Intercedent

Zie jij jezelf aan het werk als Intercedent? Dan heb je geluk! De baangarantie van een Intercedent is zeer goed. Als Intercedent kan je bij verschillende organisaties direct aan de slag, mits je beschikt over de juiste competenties.

Heb je interesse in deze functie en denk jij dat Kracht als werkgever bij jou past? Bekijk dan hier onze interne vacatures en solliciteer direct!