Het verschil tussen uitzenden, detacheren en werving en selectie
Uitzenden en werving en selectie wordt vaak met detacheren verward. Wat is precies het verschil tussen uitzenden, detacheren en werving en selectie? Dit en meer lees je in dit blog.
Een goed sollicitatiegesprek komt van twee kanten. Dus ja, jouw aandeel als sollicitant is hierin ook erg belangrijk. Daarom wil je naast het beantwoorden van de standaard sollicitatievragen ook initiatief tonen door zelf goede vragen te stellen. Het zorgt ervoor dat je enthousiast en voorbereid overkomt én zo kom je ook nog eens meer te weten over het bedrijf. Maar wat zijn die goede sollicitatievragen om zelf te stellen dan precies?
Aan het einde van een sollicitatiegesprek komt er vaak de vraag of je nog wat wil weten. Dit is hét moment om jouw vragen te stellen. Je kan vragen stellen over onder andere wat voor type personen ze zoeken, welke eigenschappen ze belangrijk vinden in een kandidaat, welke opleidingsmogelijkheden er zijn en over de werksfeer bijvoorbeeld. Je kan de vragen altijd opschrijven in een notitieboekje voordat je naar het sollicitatiegesprek gaat. Zo kom je goed voorbereid over en weet je zeker dat je de vragen niet vergeet.
Er zijn verschillende redenen waarom je als kandidaat zelf vragen stelt tijdens je sollicitatiegesprek. De belangrijkste redenen zetten wij voor je onder elkaar:
Je voert niet iedere dag een sollicitatiegesprek. Daarom kan het soms best een beetje spannend zijn om zelf ook de leiding te pakken in het gesprek. Om deze spanning wat van je weg te nemen, helpen we je met de volgende tips:
Waarschijnlijk heb je geen tijd om alle bovenstaande vragen te stellen, de nodige sollicitatievragen worden natuurlijk ook aan jou gesteld en je wil geen vragenvuur creëren. Grote kans dat je een van de meest gestelde sollicitatievragen moet beantwoorden tijdens jouw sollicitatiegesprek.
Valt er even een stilte of vraagt jouw gesprekspartner aan het eind van het gesprek of je nog vragen hebt? Grijp je kans en laat je zien dat je oprecht geïnteresseerd bent. Je hebt je ogen immers niet zomaar op deze vacature laten vallen. Succes met solliciteren!
P.s. Wil je meer weten over solliciteren? Lees hier ons artikel over succesvol solliciteren.