5 voordelen

Het uitbesteden van recruitment

Anouk van der Maeden
  • Door: Anouk van der Maeden
  • Publicatie: 24-05-2024
  • Tags: Branche

De belangrijkste 5 voordelen voor het uitbesteden van jouw recruitment

Recruitment is een vak apart en vaak frustrerend genoeg voor veel bedrijven. Stel je voor dat je een succesvol bouwbedrijf hebt, het werk stroomt continu binnen, alleen het vinden van nieuwe collega's is ontzettend lastig. Vooral in sectoren zoals de bouw, waar gekwalificeerd personeel essentieel is voor het succes van projecten, is het aannemen van de juiste professionals van cruciaal belang. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun recruitment uit te besteden aan gespecialiseerde bureaus zoals Kracht. Benieuwd naar de belangrijkste redenen? Je leest het allemaal in dit blog.

Het uitbesteden van recruitment

Het uitbesteden van recruitment wordt vaak gezien als een grote investering voor bedrijven. Enigszins klopt dat, anderzijds levert het uitbesteden van recruitment nog meer op. Werven via een recruitmentbureau zorgt voor 50% minder kans op de keuze voor kandidaten die achter toch niet geschikt blijken te zijn. Met een recruitmentbureau zorg je voor meer zekerheid voor het in huis halen van getalenteerde professionals. Hierdoor daalt het verloop van personeel ook.

1. Expertise en ervaring

Door het uitbesteden van jouw recruitment aan een gespecialiseerd bureau, haal je kennis en ervaring in huis voor het vinden van gekwalificeerde professionals. Door de ervaring begrijpen zij unieke uitdagingen en vereisten in de branche en kunnen daardoor effectiever zoeken naar geschikte kandidaten.

2. Een uitgebreide talentpool

Recruitmentbureaus hebben vaak toegang tot een uitgebreid netwerk van potentiële kandidaten, inclusief kandidaten die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel openstaan voor interessante mogelijkheden. Hierdoor wordt jouw kans op het aantrekken van gekwalificeerde en gemotiveerde professionals vergroot.

3. Selectie & screening

Door een recruitmentbureau worden vaak grondige screenings van kandidaten uitgevoerd. Dit helpt bij het verminderen van het risico op het aannemen van ongeschikte kandidaten.

Bij Kracht worden alleen kandidaten voorgesteld die volledig passen bij het functieprofiel en de organisatie. Door de intensieve samenwerking die Kracht heeft met de organisaties binnen de bouw- en technische branche, weten wij precies wie het beste binnen de organisatie past. Met een grote hoeveelheid aan marktdata, aangevuld met de jarenlange ervaring binnen de branche, weten wij als geen ander waar de kandidaten zich bevinden en wat ze belangrijk vinden in een nieuwe baan.

4. Tijd en middelen besparen

Het wervingsproces kan tijdrovend zijn. Vooral als jouw organisatie niet beschikt over een specifieke HR-afdeling. Door de werving & selectie uit te besteden, kan het bedrijf kostbare tijd en middelen besparen die anders zouden worden uitgegeven aan het schrijven van vacatures, het screenen van cv's en het voeren van sollicitatiegesprekken.

Bij Kracht wordt er niet geschoten met hagel. Door een efficiënte inrichting van het wervingsproces, zijn de kosten lager. Jouw vacatures worden dus niet alleen sneller en beter ingevuld, het kost ook nog eens minder.

5. Focus op jouw core-business

Recruitment is niet een taak die je er zomaar even bij doet. Het vinden van gekwalificeerd technisch personeel voor jouw organisatie vergt kennis en tijd. Door jouw recruitment uit te besteden aan een gespecialiseerd bureau, worden jouw medewerkers ontzorgd. Hierdoor kan jij je als bedrijf focussen op jouw core-business en wordt de werving & selectie uitgevoerd door experts.

Wat Kracht onderscheidend maakt?

Bij Kracht staan de professionals in de bouw en techniek centraal. Door onze persoonlijke aanpak zorgen we ervoor dat medewerkers zich langdurig willen binden aan de organisatie. Dankzij de verbinding die wij hebben met zowel de opdrachtgevers als kandidaten, kunnen wij beide kanten eerlijk en goed adviseren over de situatie. We leren professionals in de bouw & techniek eerst kennen en analyseren wat zij willen, kunnen en waar hun Kracht ligt.

Vanuit daar gaan we op zoek naar het bedrijf dat het beste past. Ons doel is om onze kandidaten en klanten sneller op de juiste plek te brengen. Wij matchen kandidaten met een organisatie die bij ze past en leveren onze klanten ambitieuze en gemotiveerde professionals in de bouw en techniek.

Lees hier meer over wat onze opdrachtgevers doen en hun ervaringen met Kracht.

Onze Kracht

De Kracht van onze opdrachtgevers ligt in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van gebouwen, infrastructuur, installaties of industriële projecten. Onze corebusiness is het werven van personeel, daar ligt onze Kracht. Werken vanuit Kracht betekent doen waar je goed in bent en waar je interesses liggen. Daarom zijn wij er voor jou. Wij nemen jou je personele vraagstuk uit handen, zodat jij je kan focussen op je core-business.